0162 323 286
info@hynamic.com

Home
Metaal waterstraalsnijden
Metaal waterstraalsnijden

00

Metaal waterstraalsnijden

Metaal waterstraalsnijden kan bijvoorbeeld in staal en rvs. Maar ook gereedschapsstalen en bijzondere legeringen met chroom, nikkel, wolfraam en titanium zijn geschikt. Met waterstraalsnijden wijzigt de samenstelling van het metaal niet. De snijtechniek is namelijk koud. Technieken die met hitte werken, wijzigen de koolstofstructuur van het staal. Daardoor hardt het metaal uit. Dat kan het nabewerken een stuk lastiger maken. Frezen, boren en tappen die u voor de nabewerking gebruikt, slijten daarbij ook harder.

Metaal waterstraalsnijden: geen afronding

Waterstraalsnijden is toepasbaar voor producten die nauw aan moeten sluiten op elkaar. Bij de techniek van watersnijden, ook wel waterjetten genoemd, worden de randen namelijk niet afgerond. Daardoor zijn kleine spleten verleden tijd. Een ideale techniek dus, bijvoorbeeld voor voedselverwerkende machines. U voorkomt dat er voedselresten achterblijven die weer tot bacteriële besmettingen kunnen leiden. Een ander voordeel: er treedt geen verkleuring van het materiaal op.

Snijden van dikke metalen platen

Dikke platen zijn moeiteloos te snijden bij het metaal waterstraalsnijden. Alle hitte gestuurde leiden bij platen van 250 tot 300mm tot ernstige vervormingen. Voor een watersnijder is deze dikte geen enkel probleem. Daarom wordt voor allerlei toepassingen in de scheepsbouw en superyachtbouw watersnijden veelvuldig ingezet. Voor de offshore industrie is de watersnijder gewoonweg onmisbaar.

Wat te waterstraalsnijden?

Alle varianten van roestvaststaal zijn op vergelijkbare manier te snijden. U kunt daarbij denken aan 304, 316L, 409, 439 en 441. Van groot belang is altijd de machine-instelling. Zo dienen we druk en snelheid aan te passen op het te snijden materiaal. Hynamic kiest altijd voor de meest nauwkeurige maatvoering en de scherpste snede. Voor metaal waterstraalsnijden is onze database aan materialen mét de juiste instellingen uitermate groot. Daarmee weet u zeker dat onze watersnijder altijd met de juiste keuze van snelheid en druk werkt. De juiste keuze bij het materiaal en de specifieke dikte. Materiaalkennis en machine know how zijn onze sleutel tot succesvol produceren van complexe producten die zware belast kunnen worden. U kunt daar bij Hynamic op rekenen.