0162 323 286
info@hynamic.com

Home
Metaal watersnijden
Metaal watersnijden

00

Metaal watersnijden

Metaal watersnijden kan met vele vormen van metaal. Denk daarbij aan staal en rvs. Maar ook aan gereedschapsstalen en bijzondere legeringen met chroom, nikkel, wolfraam en titanium. De samenstelling van het metaal verandert niet met watersnijden. Het is namelijk een koude snijtechniek. Veel hitte gestuurde technieken veranderen de koolstofstructuur. Daardoor hardt het staal uit, wat het nabewerken weer ernstig kan bemoeilijken. Boren, tappen en frezen, die u gebruikt voor de nabewerking, slijten ook nog eens harder.

Metaal watersnijden zonder afronding

Metaal watersnijden kunt u toepassen voor producten die nauwkeurig op elkaar aan moeten sluiten. De randen worden bij het watersnijden namelijk niet afgerond. Zo ontstaan er geen kleine spleten. Ideaal voor bijvoorbeeld voedselverwerkende machines. Hiermee voorkomt u dat er voedselresten achterblijven die tot bacteriële besmettingen kunnen leiden. Ook treedt er geen verkleuring van het materiaal op.

Snijden van dik metaal

Een ander voordeel van metaal watersnijden is dat ook dikke platen moeiteloos zijn te snijden. Bij platen van 250 tot 300mm leiden alle hitte gestuurde snijtechnieken tot ernstige vervormingen. Een watersnijder heeft er geen enkel probleem mee. Daarom wordt waterstraalsnijden veelvuldig ingezet in allerlei scheepsbouw- en super-yachtbouwtoepassingen. In de offshore industrie is de watersnijder ronduit onmisbaar.

Wat kan ik watersnijden?

Alle varianten in roestvaststaal kunnen we op vergelijkbare manier snijden. Denk daarbij aan 304 en 316L maar ook aan 409, 439 en 441. De machine-instelling is daarbij van groot belang. Zo dienen druk en snelheid te worden aangepast op het te snijden materiaal. Hynamic kiest altijd voor de scherpste snede en meest nauwkeurige maatvoering. Voor metaal watersnijden hebben we een zeer grote database aan materialen mét de juiste instellingen. Zo weet u zeker dat onze watersnijder altijd met de juiste keuze van druk en snelheid werkt, die bij het materiaal en hun specifieke dikte hoort. Materiaalkennis en machine know how zijn de sleutel tot succesvol produceren van complexe producten die zware belastingen kunnen weerstaan. Bij Hynamic kunt u daarop rekenen, ook bij metaal watersnijden.