Max. werkbereik 6000 x 3000 mm
Snijnauwkeurigheid tot +/- 0.1 m
Max. snijdruk 6000 bar

Innovatief watersnijden

HYNAMIC BV is het eerste bedrijf in de Benelux dat de stap heeft gemaakt naar een werkdruk van 6.000 bar. Een behoorlijke stap omdat de werkdruk voor watersnijmachines op maximaal 4.150 bar lag. Snijden met een hogere werkdruk vertaalt zich direct in belangrijke voordelen. Allereerst kan bij hogere waterdruk en gelijkblijvende snijkwaliteit, sneller gesneden worden. Dit levert economische voordelen op(goedkoper).  Of er kan bij deze hoge druk en bij gelijkblijvende snijsnelheid een gladder oppervlak van het snijvlak gecreëerd worden, dit levert kwaliteitsvoordeel op.

Optimale prijs/snijkwaliteit verhouding.

Snijkwaliteit wordt in belangrijke mate bepaald door waterdruk en snijsnelheid.In de foto linksonder, kunt u een voorbeeld van hoge snijkwaliteit zien. Op de foto rechtsonder ziet u hetzelfde materiaal gesneden met gelijke werkdruk maar met een hogere snelheid.  Duidelijk is te zien dat de hogere snelheid uitwaaiering veroorzaakt. Een zelfde effect treedt op bij gelijke snelheid en lagere waterdruk. U wil echter niet alleen maar de hoogste kwaliteit, u wilt de beste prijs bij de gewenste kwaliteit.  Wij snijden graag een voorbeeld in verschillende snijkwaliteiten en bij behorende prijzen zodat de voor u de optimale kwaliteit gekozen kan worden.

Volledige haakse snede door corrigerende snijkop.

De actuatoren aan de snijkop compenseren voor het niet-haaks snijden. Deze gepatenteerde technology stellen onze machine in staat om elk materiaal bij elke dikte te corrigeren voor het verlopen van snijvlak naarmate dieper in het materiaal ingedrongen wordt

Dit verloop en een niet haakse snede worden veroorzaakt door de voortgaande beweging van de waterstraal over het te snijden vlak en omdat de kracht van de straal afneemt naarmate dieper het materiaal ingedrongen wordt. Door deze permanente en bewaakte correctie op haaksheid  concurreert onze technologie met het plaatfrezen.

(Met deze technologie zijn wij in staat om een volledige haakse snede af te leveren. Dat betekent dat wij ten aller tijden onder een hoek van 90 graden snijden, ook in hoeken en gaten. Deze techniek wordt dynamisch watersnijden genoemd.)

Tolerantie:
Snijtolerantie  tot +/- 0,1 mm.
De met servo motoren aangedreven robot positioneren de snijkop op enkele honderdsten mm, daardoor leveren wij producten met een maattolerantie van tot +/- 0,1 mm.

Snijbereik
Onze machines hebben een werkbereik van respectievelijk 6.00 x 3.00 meter en 3.60 x 2.00  meter. Bovendien kunnen we tot 400 mm dik snijden.